Lekkere biologische nieuwe broden

Nieuwe broden….

We hebben ze getest en ze zijn lekker!! Zacht van binnen, een mooie korst en ze blijven lekker vers. Wat ze nog lekkerder maakt is dat je er al 1 hebt voor maar €2,95 !!

Uniek aan deze broden is het lange proces dat deze broden doormaken, waardoor een typische authentieke broodsmaak ontwikkeld wordt. Deze broden zijn ruim 40 uur onderweg, waardoor het deeg zich volledig en in alle rust kan ontwikkelen. Het voordeeg van deze broden krijgt een etmaal de tijd om te rijpen, waarna ieder deegstuk (ieder brood) in een apart rijsbakje gaat voorrijzen. Deze periode is erg belangrijk, want hierin krijgt het brood haar luchtigheid. Daarna gaat het nog eens 16 uur de koeling in om haar aroma volledig te ontwikkelen. Het brood wordt met veel vocht en op een lage temperatuur gebakken, wat uiteindelijk leidt tot een smeuïg brood met een krokante, dunne korst.

Brood vraag:

Wat is dat nou met brood, is het gezond? deze vraag krijgen wij heel vaak.
Brood is gezond! Er zitten vezels in, goede koolhydraten voor energie, vitamine en bouwstoffen. Wat wij als mens alleen doen is te veel graan eten, muesli, pasta, pita broodjes, koekjes, snoep, alle pakjes en zakjes, chips, echt overal word graan in verwerkt, met als conclusie eenzijdige voeding. Wat bij ons brood een heel groot voordeel is is dat het gemaakt word van prachtige biologische en vaak Demeter kwaliteit graan, spelt, kamut, rogge, tarwe en niet 1 soort tarwe maar onze bakker gebruikt wel 5 soorten biologische Nederlandse tarwe rassen, dat is al variatie!!

Ook zit er in ons brood geen gistversneller waar we allemaal zo een opgezette buik van krijgen, in ons brood zit tijd en aandacht! Desem is ook echt desem van een prachtig moederdesem die met jaren ervaring van onze pakker een echt pluim verdient. dit alles proef je terug en voel je terug. het is een prima brandstof voor je lichaam!

 

IMG_8771 IMG_8772 IMG_8773 IMG_8782 IMG_8783